Sivut

maanantai 12. marraskuuta 2012

Testissä pilates ja muita maanantaifiiliksiä

Tänään sängystä noustessa tuntui mahassa epämiellyttävältä. Selvää seurausta viikonlopun huonoista ruokailuista ja mättämisestä. Miksi sitä pitääkin syödä sellaista ruokaa, joka aiheuttaa ihan oikeasti huonon olon kroppaan ja mieleen? Voi kun sitä osaisi tehdä fiksuja valintoja, mutta porukassa juhlailtana se tuntuu olevan aina NIIN vaikeaa.

Mahakivusta johtuen päätin aloittaa aamun liikunnan kannalta hieman rauhallisemmalla meiningillä, nimittäin Pilateksella. Pilates on mulle täysin uusi tuttavuus. Muutenkin olen käynyt todella vähän rauhallisemmilla ryhmäliikuntatunneilla, kuten balancessa, asahissa tai joogassa. Jotenkin tuntuu, että jos sinne salille saa itsensä raahttua, tulisi aina tehdä se "perinteinen hikitreeni", kuten spinning tai kunnon salitreeni. Mutta eihän näin toki olekaan.

Pilates oli hyvin hidastempoista ja rauhallista. Välillä meinasi mieli karata liikkeisiin keskittymisestä sen pohdiskeluun, että kuluttaako tämä nyt yhtään kaloreita ja mitä hyötyä tästä on. Tunnin jälkeen etenkin yläselässä tuntui kuitenkin pitkästä aikaa tosi mukavalle ja veri tuntui kiertävän hyvin. Mieli tuntui myös saaneen vähän lepoa ja rauhoittumista. Pieniä ongelmia meinasi välillä tulla myös mun paukkuvien olkanivelten sekä heikkojen ranteiden takia, mutta niistäkin selvittiin :)

Pilates-tyylisen tunnin sijoittaminen viikon jumppakalenteriin onkin seuraava tavoitteeni. Seuraavaksi haluaisin kuitenkin kokeilla hot joogaa, jota on myös meidän kuntokeskuksessa tarjolla. Onko teillä siitä kokemusta, mitä olette tykänneet? Tai tykkäättekö yleensäkin sisällyttää jumppakalenteriinne myös näitä rauhallisempia tunteja?




Tässä vielä kuva äsken nauttimastani lounaasta, namskis! Katkarapumunakasta, vihersalaattia ja pilkottua paprikaa ja kurkkua. Yleensä en syö lounaalla leipää, mutta nyt tuli otettua viipale Realin proteiinileipää kun tuli ostettua "alennuksesta". Tämä heittomerkeissä, koska kassaneiti oli unohtanut alennuksen kassakoneeseen näppäillä, joten maksoinkin täyden hinnan viimeisen myyntipäivän leivästä. Mur.

Seuraavaksi pitäisikin lähteä taas kaupungille hoitamaan asioita. Mitenkäs teillä lähti viikko käyntiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...