Sivut

lauantai 10. marraskuuta 2012

Hyvä spinning-ohjaaja?

Yksi mun lempilajeista on ehdottomasti spinning. Se on tunti, jonka aikana hiki lentää, mutta toisaalta tunnin tehokkuutta pystyy hyvin säätelemään myös itse. Eli jos edellisenä päivänä on vetänyt rankan  jalkatreenin, voi seuraavana päivänä hyvin mennä palauttavalle spinning-tunnille ja polkea hieman rauhallisemmin. Helppoa ja yksinkertaista.

Spinning tunnilla on mun mielestä kuitenkin hirmuisen tärkeää, että ohjaajalla on homma hallussa. Monet asiat ovat makuasioita, ihmiset tykkäävät erilaisista ohjaajista ja erilaisista asioista, mutta omalla kohdalla on yksi hyvin tärkeä asia, joka määrittää, olenko tyytyväinen tuntiin vai en.

Tunnin rakenteen läpikäynti. Se on se juttu, jota mä kaipaan AINA tunnin aluksi. Tyyliin "aluksi vedetään kaksi lämmittelybiisiä, sen jälkeen kolme työkappaletta, palautteleva kappale, kolme työkappaletta, palauttava kappale ja lopuksi kaksi kovaa rallia loppuun". Tuon sanomiseen menee ehkä puoli minuuttia, mutta ainakin mulle tuo on NIIN tärkeää informaatiota, että sen puuttuminen tekee kiukkuiseksi heti alkuunsa.

Ja miksi se on niin tärkeää? Jos mä en tiedä, kuinka monta kappaletta on poljettavana ennen kuin on seuraava palautteleva biisi, oon huomannut alkavani säästellä voimia enkä polje niin tehokkaasti. Sen sijaan jos tiedän, että seuraava biisi on löysempi, voin puristaa itsestäni kunnolla kaikki mehut pihalle.

Ja parhaimmat ohjaajat kertovat myös kesken tunnin, mitä on parissa seuraavassa kappaleessa tulossa. Ensin kivutaan kukkulan päälle jyrkkää ylämäkeä, sitten seuraavassa biisissä lasketellaan nopealla vauhdilla alas. Noin yksinkertaista, mutta ah niin tärkeää.
 

Ja miksi tämä avautuminen. Kävin pari päivää sitten spinningissä tuossa uudessa kuntokeskuksessani. Ensimmäistä kertaa olin kyseisen ohjaajan tunnilla. Ohjaaja oli oikein pirtsakka ja mukava, mutta voi...Tuntuu kuin olisin ollut satujumpassa. Kappaleita kuvailtiin tyyliiin "seuraavaksi tulishow, merirosvolaiva", jne...Kuvailut eivät oikeasti antaneet mitään inormaatiota varsinaisesta tunnin rakenteesta vaan enemmänkin taustalla soivan musiikin tyylistä. Tällainen "mielikuvatreeni" voi toki sopia joillekin, mutta silti kaipaisin ennemmin kuvailua tunnin rakenteesta kuin sen synnyttämistä mielikuvista. Tosin nuo kaksi yhdistettynä voisi toimia hyvinkin.

Mikä sinulle on tärkeää spinning (tai jonkin muun jumppatunnin) ohjauksessa? 



http://weheartit.com/entry/42535026/via/Liesbet7





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...