Sivut

maanantai 22. lokakuuta 2012

Ei liikuntaa vain keholle vaan myös mielelle

Mun liikkuminen tuntuu menevän vähän hassusti kausittain. Välillä saattaa olla pari viikkoa, että käyn ihan innoissani salilla ja jumpissa lähes päivittäin. Sitten saattaa taas olla pari viikkoa, että kuntoilu ei jostain syystä oikein maistu, mutta silti väännän väkisin itseni parille jumpalle viikossa.

Oon alkanut miettiin, et miten mä saisin pidettyä yllä sellaista motivaatiota, että jaksaisi harrastaa liikuntaa säännöllisesti ainakin sen 4-5 kertaa viikossa.  Ja että nauttisin siitä oikeasti eikä se tuntuisi pakkopullalta. Pohdinnan tuloksena oon tehnyt muutaman huomion.

1. Valitse lajeja, joista oikeasti nautit.
Musta ei yksinkertaisesti tule letkeää lantionheiluttajaa, joten kaikenlaiset zumbat sun muut ei vaan oo mun juttu. Testattu on ja todettu, että taidan olla notkea kuin näkkileipä.


http://weheartit.com/entry/21180062/via/annaconstance


2. Valitse vaihtelevia liikuntamuotoja
Koska itse yritän tarkkailla painoani, ajattelen, että liikuntatuokion tulisi aina kuluttaa mahdollisimman paljon kaloreita. Tämä ajattelumalli ajaa kuitenkin usein siihen, että pienessä väsymystilassa liikkuminen jää helposti kokonaan välistä, jos tavoitteena on aina saada mahdollisimman paljon hikeä pintaan. Joten jos ilmoilla on väsymystä tai kroppa kaipaa rauhallisempaa menoa, kävelylenkki on myös oikein oiva liikuntamuoto. Tai rauhallisemmat jumppatunnit, kuten balance. Pois kaikenaikainen suorittaminen!

Aamun lenkkifiiliksiä. Surkea kuva kännykameralla hieman huonosta kohdastakin, mutta kaunista kyllä oli!


3. Palkitse itsesi
Mikä olisikaan parempi motivaattori kuin itsensä palkitseminen silloin tällöin? Jokaisen liikuntakerran jälkeen voi nauttia pienistä palkinnoista, kuten rentouttavasta saunasta, rauhallisesta venyttelytuokiosta tai hyvästä ja terveellisestä ruoasta, joka auttaa palautumaan liikuntasuorituksesta. Suurempia ja harvinaisempia palkintoja sen sijaan voivat olla esimerkiksi uudet urheiluvaatteet, jotka päällä on mukava mennä jumppatunnille tai salille.

     
http://weheartit.com/entry/12847743/via/ilovefinland



Urheiluvaatehaave. Casallin pinkki toppi. www.ellos.fi


Tänään mun oli tarkoitus mennä hikiselle jumppatunnille heti aamusta. Nukuin kuitenkin yön tosi huonosti, pyörin sängyssä ja stressasin kaikenlaisia asioita. Joten skippasin jumpan ja jatkoin unia miehen lähdettyä töihin. Herättyäni aurinko paistoi ja päätin, että tänään kuntosalin ja jumppien sijaan nautin pitkästä lenkistä merenrantamaisemissa. Eikä kaduta yhtään, sillä stressi haihtui kallioita vasten liplattaviin laineisiin ja kirpeään syysilmaan.




 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...