Sivut

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Hyvä ruoka, parempi mieli

Otsikko kuvaa jonkin verran omaa suhdettani ruokaan. Valitettavasti se on niin, että hyvä ruoka tuo tullessaain usein sen paremman mielen - hetkeksi. Sitä helposti siis ajautuu lohduttamaan itseään herkuilla vaikean hetken tullen. Se on tapa, josta ehdottomasti haluaisin eroon. Toki herkuttelupäiviä saisi silloin tällöin olla, mutta enemmänkin suunnitellusti, eikä siten, että ryntää herkkujen ääreen impulsiivisesti, kun tulee ylämäkiä vastaan. Sillä se morkkis, joka siitä seuraa... se on tosi paha.

Parhain olo minulla on, kun välttelen liikoja hiilihydraatteja. En siis karppaa, mutta olen kyllä vähentänyt muun muassa leivän, pastan, riisin ja perunan syöntiä. Korvaan usein perunan yms. esimerkiksi kukkakaali-parsakaali-porkkana -sekoituksella, salaatilla tai wok-vihanneksilla. En syö kovin paljoa punaista lihaa, vaan enemmän kanaa ja silloin tällöin kalaa. Tarkoituksena olisi nyt viikon ajan kirjata tänne blogin puolelle päivän ruokailut, niin siten saa parhaiten kuvaa syömisistä. Seuraan itse jatkuvasti omia syömisiäni kalorilaskuri-palvelun kautta. Siellä siis kirjataan kaikki päivän aikana syödyt ruoat tarkasti ylös ja sen avulla voi siis seurata päivän aikana syötyjen kalorien määrää sekä proteiinin, rasvan ja hiilareitten osuuksia ravinnosta. Hyvä palvelu, vaikkakin maksullinen. 30e vuodessa jos ottaa saman tien vuoden sitoumuksen, ei kuitenkaan niin paha hinta mielestäni kun on kyseessä loistava terveyspalvelu! Monet käyttävät sitä apuna laihdutukseen, jotkut taas seuraavat sen avulla, että treenaava keho saa tarpeeksi protskuja.

Olen aika kaikkiruokainen (valitettavasti muhun uppoaa lähes kaikki), mutta yksi inhokkiruokani on ehdottomasti maksakastike tai maksapihvit, yöks! Lisäksi inhoan lihapiirakoita, ainakin niitä kaupassa myytäviä. Hyi. Lempiruokaa sen sijaan ovat esimerkiksi kanasalaatti, kasvissosekeitto, ratatouille ja uunilohi. Pyrin syömään aika terveellisesti ja välttelen kauppojen valmisruokia. Toki ne joskus pelastavat kiireisen päivän, mutta periaatteena meillä on kotona, että valmisruokia käytettäisiin mahdollisimman vähän.


Suurimmat paheeni herkkujen suhteen ovat makeat herkut. Karkit ja jätski (no jäätelö ei näin talvisin ole kovin iso ongelma :D) Karkkiakin ostan harvoin itse, mutta jos mies ostaa, eksyy minunkin käsi tiuhaan pussille. Minulla on siis kaupassa hyvä itsekuri, en koe kovaa houkutusta ostaa karkkia, mutta eteen kannettuna olen huono sanomaan ei. Mitenköhän siitäkin pääsisi eroon???

Nyt on aloitettava aamun opiskelu-urakka. Huh, onkin aika tiukka päivä tiedossa.  Huomenna sitten postailen tämän päivän ruokailuista :) 








 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...